Vloer verwijderen en vloerverwarming. De Risico’s

Vloerverwarming en een verlijmde vloer.

Voordat we de vloer gaan verwijderen is het belangrijk om te weten of er vloerverwarming aanwezig is, en of hij gestort of gefreesd is. Hiermee kunnen wij de risico’s bepalen omdat wij u graag duidelijkheid willen geven wat u kunt verwachten. Daarom zullen we de risico’s met u bespreken.


Als u uw vloer wilt laten verwijderen is het dus van belang dat u op de hoogte bent van de ondervloer en de soort vloerverwarming die is aangebracht. In nieuw bouw woningen word de vloerverwarming vaak al bij de bouw in de vloer gestort. Bij aankoop van een bestaande woning is dit vaak niet duidelijk, laat u dus altijd informeren door de verkopende partij wat betreft vloerverwarming.

Waarom? Zo weet u wat u kunt verwachten.

Gefreesde vloerverwarming, is niet vanzelfsprekend altijd gefreesd in beton. Het in frezen kan in zand/cementdekvloeren, tegel- en natuursteen vloeren, beton en anhydriet. Hoe meer informatie er is over uw vloer, hoe beter wij een inschatting kunnen maken en u van dienst kunnen zijn.

Daarom is alle informatie die u heeft belangrijk.

Verwijderen, de risico’s

Indien er vloerverwarming aanwezig is onder de vloer kan deze beschadigen, hoe zorgvuldig wij ook te werk gaan.  Dit geld ook voor lopende leidingen onder de vloer wanneer deze zich aan de oppervlakte beginnen. De kans op beschadigingen is het groots als de verwarming gefreesd is en niet diep genoeg ligt, of de vloer is niet juist afgewerkt met voldoende middelen.


Andere factoren die gevolgen hebben op de beschadiging aan dekvloer kunnen zijn. Waterschade, optrekkend vocht etc.