Verlijmd spaanplaat verwijderen

Spaanplaat verlijmd aan een dekvloer verwijderen?

U heeft een spaanplaat ondervloer? Dit ziet u vooral onder parket vloeren dit is heel normaal. Voor veel mensen is het vaak toch nog een verrassing.

Spaanplaat of spaanplaat broodjes worden verlijmd op een (cement) dekvloer, vervolgens wordt hier de parket weer op verlijmd en/of gespijkerd. We zien in praktijk dat de bovenlaag oftewel toplaag van het parket er nog wel vanaf wilt. Dat klopt, het meeste werk zit hem in het spaanplaat verwijderen.

Spaanplaat handmatig verwijderen is bijna onmogelijk zonder het juiste materiaal en kennis. Als het dan al wel lukt is de cementdekvloer vaak zo beschadigd dat deze hersteld moet worden of zelfs helemaal verwijderd moet worden.

Het verwijderen van uw spaanplaat.

Wij verwijderen uw spaanplaat met onze zitstripper, dit gebeurd horizontaal dit betekend dat wij niet van boven af de spaanplaat verwijderen om zoveel mogelijk schade aan de dekvloer te beperken.  Dit lukt overigens alleen als de woning of bedrijfspand toegankelijk is voor onze machine. (afmetingen machine 75cm x 160cm en weegt minstens 750KG)

Indien de machine niet op de vloer kan komen, dit kan te maken hebben dat de toegang niet groot genoeg is of dat de constructie niet geschikt is of dat het op een verdieping is. Dan moeten wij de vloer met handzaam gereedschap verwijderen.

Wilt u een spaanplaatvloer laten verwijderen op een verdieping of ruimte die niet toegankelijk is, ook dan staat we graag voor u klaar.

Onze ervaring en materiaal maken het mogelijk om ook op een verdieping of plek te werken waar de grote machine niet kan komen. Wij gebruiken hier handzaam gereedschap voor. Dit is echt het geval waar het echt niet anders kan.

Hout en/of lijm resten

Ter informatie, heeft u een parket vloer met spaanplaat die u wilt laten verwijderen? Laat u dan gerust de toplaag zitten. Dit scheelt niet in de kosten daar het werk in het spaanplaat verwijderen zit. Na het verwijderen schuren wij de vloer altijd met een diamant schuurmachine, dit zit dus bij de prijs inbegrepen. Het schuren is namelijk een onderdeel van het spaanplaat verwijderen. Zo is de vloer weer gereed voor de volgende specialist.